27.3.2020

Tapahtui niinä päivinä, kun koronaviruksesta tuli työmarkkinaneuvotteluiden osapuoli

Aina välillä kuulee sanottavan, että mikään ei ole niin hankalaa kuin tulevaisuuden ennustaminen, ja aivan erityisen hyvin tämä sanonta pitää paikkansa maaliskuun aikana eskaloituneen koronakriisin kohdalla. Ihmismielellä on luontainen taipumus perustaa tulevaisuuden ennusteet aikaisempiin samankaltaisiin kokemuksiin, ja koronavirusepidemian kohdalla luontevin vertailukohta oli pitkään 2000-luvun alkuvuosikymmenen SARS- ja sikainfluenssaepidemiat, jotka saivat aikanaan varsin mittavasti huomiota mediassa mutta joiden molempien kansanterveydelliset vaikutukset jäivät verraten vähäisiksi. Lisäksi epävarmoissa tilanteissa on yleensä paljon miellyttävämpää suhtautua tulevaisuuteen optimistisesti kuin lähteä pessimismin tielle.

Lue lisää

 

11.3.2020

Ikuinen taistelu määräaikaisuuksista ja opetustuntikatoista

Palkankorotusprosenteilla on usein taipumus dominoida keskustelua työehtosopimusneuvotteluista niin kahvipöydissä kuin eri medioissakin, ja vaikka korotusten taso lieneekin yleensä yksi keskeisimmistä kiistakysymyksistä neuvotteluiden aikana, niin useimmiten niitä on myös lukuisia muita. Esimerkiksi maaliskuun 2020 loppuun asti voimassa oleva yliopistojen yleinen työehtosopimus on liitteineen yli sata sivua pitkä, ja siinä säädetään reunaehdot kaikelle yliopistotyölle myös muuten kuin pelkän palkkauksen osalta. Onkin sinänsä ihan luonnollista, että sekä työantaja- että työntekijäpuolella saattaa viritä halu tehdä muutoksia sopimustekstin joihinkin kohtiin.

Lue lisää

 

16.2.2020

Työnantajapropagandan tyylinäyte à la Sivista

Tammikuun 22. päivänä Sivistystyönantajat julkaisi työmarkkinajohtaja Anne Somerin laatiman tiedotteen, jonka otsikko ”Uhkailut ja vaatimukset aloitettu jo ennen kuin neuvottelut ovat käynnistyneet” herätti varmasti työntekijäpuolella monenlaisia tunteita (ks. https://www.sivista.fi/tiedotteet/uhkailut-ja-vaatimukset-aloitettu-jo-ennen-kuin-neuvottelut-ovat-edes-kaynnistyneet/). Vaatimusten osalta viesti on selvä: Somer viittaa erityisesti JUKOn suunnalta esitettyihin tavoitteisiin, jotka liittyvät Kilpailukykysopimuksen mukanaan tuomien 24 ylimääräisen ”talkootyötunnin” poistamiseen sekä palkankorotuksiin, joilla ylläpidettäisiin palkansaajien ostovoimaa ja korjattaisiin nykyisessä palkkausjärjestelmässä olevia epäkohtia. Sen sijaan vielä tekstin lukemisen jälkeenkin lukijalle jää hyvinkin epäselväksi, mitä ovat nuo otsikossa mainitut uhkailut.

Lue lisää

 

5.2.2020

Neuvottelut yliopistotyöntekijöiden työehdoista ovat jälleen kerran käynnissä – miksi niistä pitäisi jaksaa kiinnostua?

Tavanomainen tapa vastata otsikossa esitettyyn kysymykseen lienee todeta, että jokaisen, jota oman työnsä sisältö edes jossain määrin kiinnostaa, olisi hyvä olla perillä voimassaolevan työehtosopimuksen keskeisistä sisällöistä sekä niihin mahdollisesti tulevista muutoksista. Mm. palkkausjärjestelmä, vuosittainen työaika, työsuunnitelmien laatimisen yksityiskohdat sekä moninaiset työntekijälle ja työnantajalle sälytettävät velvoitteet neuvotellaan osaksi sopimuksia joka kierroksella.

Lue lisää

fi