Miksi liittyä YLLiin?

Ammattijärjestöt ovat neuvotelleet työehtosopimuksen, joka takaa sinulle tietyn palkan ja enimmäistyömäärän tullessasi työhön yliopistoon.

Työpaikkasi luottamusmiehet valvovat sopimuksen noudattamista. Ammattiliitto tarjoaa jäsenilleen luottamusmiespalveluiden lisäksi neuvontaa ja ajankohtaista tietoa ammattikuntasi asioista.

YLL toimii opetuksen ja tutkimuksen edistämiseksi ja akateemisen vapauden varjelemiseksi. Se edistää yliopistolaisille tärkeitä asioita kuten urapolkujen kehittämistä ja pitää esillä työhyvinvointiin liittyviä asioita.

YLLillä on opetustehtävien edunvalvonnasta pitkä kokemus ja vankka asiantuntemus.

YLL pitää yllä yliopistopoliittista keskustelua yliopistojen sisällä ja laajemminkin yhteiskunnassa, esimerkiksi yliopistojen rahoituksesta ja korkeakoulujärjestelmän kehittämisestä.

YLL tekee työtä työhyvinvoinnin kehittämiseksi erityisesti yliopistojen opetus- ja tutkimustehtävissä sekä opetushallinnon tehtävissä toimivien näkökulmasta.

YLLiin kuuluminen liittää sinut kiinteästi osaksi yliopistoyhteisöä, tarjoaa verkostoitumismahdollisuuksia ja vahvistaa yliopistollista, akateemista ammatti-identiteettiä.

YLL:n jäsenensä kuulut Opettajien ammattijärjestö OAJ:hin, joka on kaikkien jäsentensä edunvalvoja ja valtakunnan keskeisiä koulutuspoliittisia vaikuttajia. Opetusalalla työskentelevänä kannattaa kuulua Suomen ainoaan opettajien etuja valvovaan kattojärjestöön YLL:n kautta.

Edunvalvonnan lisäksi YLL:n ja OAJ:n jäsenet saavat runsaasti rahanarvoisia jäsenetuja, mm. Opettajien työttömyyskassan jäsenyyden ja laajan vakuutuspaketin.