Liity jäseneksi

Jäsenistö

YLL:n jäseniin kuuluu yliopistoissa eri nimikkeillä toimivia opettajia, tutkijoita sekä opintohallinnon ja johdon työntekijöitä. Kaikkia yhdistävä tekijä on yliopistolaisuus.

Liittyminen YLL:iin

Liittymällä YLL:iin liityt samalla Opetusalan ammattijärjestö OAJ:hin.

Jäseneksi voit liittyä täyttämällä verkkolomakkeen

 Jäsenmaksu

Jäsenmaksun suuruus on 1,15 % bruttopalkasta. Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen, ja verottaja huomioi sen automaattisesti ilman erillistä ilmoitusta. Työttömän tai palkattomalla vapaalla olevan jäsenmaksu on 8,50 euroa/kk.

Jos jäsenmaksusi edellä mainituista tai muista syistä ei ole työnantajaperinnässä, pyydä ohjeet jäsenmaksun itse maksamista varten OAJ:n jäsenrekisteristä (https://yhteydenotto.oaj.fi/).

Rinnakkaisjäsenyys

OAJ:n jäsenyyden ohella voit halutessasi säilyttää koulutustutkintosi mukaisen jäsenyyden toisessa akavalaisessa ammattiliitossa. OAJ:llä on rinnakkaisjärjestäytymissopimukset Suomen Ekonomiliiton (SEFE), Insinööriliiton ja Tekniikan Akateemisten (TEK) kanssa.

OAJ hoitaa ainoana ammattijärjestönä opetus- ja kasvatusalan edunvalvontaa, siksi alalla toimivien ensisijainen ammattijärjestö on rinnakkaisjäsenyystapauksissa aina OAJ. Toiseen liittoon maksetaan usein alennettua jäsenmaksua.

Ks. tarkempia tietoja OAJ:n sivulta Rinnakkaisjäsenyys.