Jäsenistö

YLL:n jäseniin kuuluu yliopistoissa eri nimikkeillä toimivia opettajia, tutkijoita sekä opintohallinnon ja johdon työntekijöitä. Kaikkia yhdistävä tekijä on yliopistolaisuus.

Liittyminen YLL:iin

Liittymällä YLL:iin liityt samalla Opetusalan ammattijärjestö OAJ:hin.

Jäseneksi voit liittyä

  • täyttämällä verkkolomakkeen
  • täyttämällä liittymislomakkeen, jonka saat omasta YLL-jäsenyhdistyksestäsi. Jäsenyhdistysten yhteystiedot löydät sivulta YLL > Jäsenyhdistykset.

 Jäsenmaksu

Jäsenmaksun suuruus on 1,3 % bruttopalkasta. Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen, ja verottaja huomioi sen automaattisesti ilman erillistä ilmoitusta. Työttömän tai palkattomalla vapaalla olevan jäsenmaksu on 8,50 euroa/kk.

Jos jäsenmaksusi edellä mainituista tai muista syistä ei ole työnantajaperinnässä, pyydä ohjeet jäsenmaksun itse maksamista varten OAJ:n jäsenrekisteristä: jasenrekisteri(at)oaj.fi, puh. 020 748 9790 (su), 020 748 9791 (ru) ma–to klo 9–14.

Rinnakkaisjäsenyys

OAJ:n jäsenyyden ohella voit halutessasi säilyttää koulutustutkintosi mukaisen jäsenyyden toisessa akavalaisessa ammattiliitossa. OAJ:llä on rinnakkaisjärjestäytymissopimukset Suomen Ekonomiliiton (SEFE), Insinööriliiton ja Tekniikan Akateemisten (TEK) kanssa.

OAJ hoitaa ainoana ammattijärjestönä opetus- ja kasvatusalan edunvalvontaa, siksi alalla toimivien ensisijainen ammattijärjestö on rinnakkaisjäsenyystapauksissa aina OAJ. Toiseen liittoon maksetaan usein alennettua jäsenmaksua.

Ks. tarkempia tietoja OAJ:n sivulta Rinnakkaisjäsenyys.

 

sv | fi | en