HYL:N JÄSENISTÖ JA HALLITUS

Helsingin yliopiston YLL-yhdistyksen jäsenmäärä on 220. Jäsensihteerinä on toiminut Juha Eskelinen (juha.eskelinen@helsinki.fi). Jäsenet toimivat eri nimikkeillä pääasiassa opetus- ja tutkimustehtävissä sekä opintohallinnossa. Kaikkia yhdistävä tekijä on yliopiston opetuksen ja tutkimuksen piirissä työskentely tai näiden perustehtävien tukeminen.

Yhdistyksen hallitukseen kuuluu 5 jäsentä ja 5 varajäsentä. Hallituksen varsinaisina jäseninä 2021 vuosikokouksessa valittuina toimivat: puheenjohtaja, Suvi Kotkaniemi; varapuheenjohtaja ja sihteeri: Jonna Kangas; jäsensihteeri: Juha Eskelinen; rahastonhoitaja: Sari Päivärinne ja Kauko Komulainen. Varajäsenet ovat: Tia Patenge (lakkovastaava), Minna Nevala, Liisa Hakala ja Jaana Pesonen.

Asiantuntijajäsenenä hallituksen kokouksiin on osallistunut Normaalikoulujen lehtoriedustaja Anne Ainoa ja varalle rehtori Marja Martikainen. Hallituksen toimintaan ovat osallistuneet myös luottamusmiehet, varaluottamusmiehet ja yhteysopettajat. Hallituksen kokoukset ovat olleet kaikille jäsenille avoimia tilaisuuksia.

HYL:n hallituksen jäsenten ja varajäsenten lisäksi HYL:n yhteysopettajat pitävät yhteyttä jäseniin kampus-, tiedekuntatasolla. Jäsenhankintaa on tehostettu ja jäseneksi voi liittyä nyt myös netin kautta.

Yhdistyksen sähköpostilista on toiminut tehokkaana yhteydenpidon välineenä, jonka kautta tietoa on kulkenut niin jäsenille kuin yhdistyksen toimijoille (mm. Jukon pääluottamusmies Seppo Sainion ja HYL:n puheenjohtajan Suvi Kotkaniemen viestit). YLL:n jäsenkuntaan liittyviä ajankohtaisia asioita on voinut seurata myös YLL:n Facebook-sivustolla.

YLL:n  hallituksen puheenjohtajana Santeri Palviainen Oulun yliopistosta.

Alla kuva HYL:n hallituksesta ja luottamushenkilöistä 2019.