HYL:n hallituksen kokous ti 16.4. 2019 klo 16.00

Paikka: Porthanian opettajain kahvio

Läsnä: Jonna Kangas (saapui klo 16.40.), Kauko Komulainen, Suvi Kotkavuori (siht.), Inkeri Ruokonen (pj), Seppo Sainio

PÖYTÄKIRJA

1. Kokouksen avaus

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 16.10.

 

2. Jäsenasiat.

Hyväksyttiin yksi uusi jäsen.

 

3. HYL:n 6.5.2019 50-vuotisjuhlan valmisteluasiat.

Juhliin ilmoittautuminen on käynnissä ja hylliläisiä kehoitetaan tulemaan juhlaan vaikka vain piipahtamaan. Ilmoittautuminen 30.4. mennessä lomakkeella: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/97245/ 

Rehtoraatin tervehdyksen esittää Sari Lindblom. Todettiin ilolla, että juhlaan on ilmoittautunut myös yliopiston kansleri Kaarle Hämeri. Sovittiin järjestelyistä. Musiikkiosuudeksi on tilattu Heidi & Johannes duo ja päätettiin ottaa tämä jo sovittu esitys. Jälkeenpäin tullut tarjous YL-kvartetista päätettiin jättää pois musiikkiesityskustannusten vuoksi ja käyttää jäljelle jäänyt avustusraha PSYLL:n luvalla yhdistystoiminnan vastuunkantajien ja entisten puheenjohtajien juhlaillalliseen.

Kauko Komulainen huolehtii juhlajuomat päärakennuksen opiskelijakahvilaan. Sari Päivärinne varaa Unicafen tarjoilut lehtisaliin. Hallituksen, luottamushenkilöiden ja entisten puheenjohtajien juhlaillallinen päätettiin järjestää Salutorgetissa juhlan jälkeen noin klo 16.15 alkaen. Kauko Komulainen varaa tilan ja puheenjohtaja tekee ilmoittautumislomakkeen.

4. HY:n ajankohtaiset asiat.

YT-ryhmä: työryhmä perustettu yliopistonlehtorien uramalliin edistämiseksi,  valmistelevaan ryhmään kuuluu yliopistonlehtori Seppo Sainio. Yliopistonlehtorien uramalli pyritään saamaan valmiiksi tammikuussa 2020. Tavoitteena luoda houkutteleva ja selkeä uramalli yliopistonlehtoreille. YT-ryhmässä käsiteltiin myös ehdotusta työajan suunnittelun suositukseksi. Työterveyspalvelut kilpailutetaan vuosille 2020-2024.  HY:n päärakennuksen remontti alkaa kesällä 2019. Remontti kestänee kaksi vuotta.  Keskusta-kampuksella on muutenkin suunnitteilla tilamuutoksia ja muita remontteja lähivuosille.

5. PSYLL:n kokousasiat.

HYL:n on saanut 50-vuotisjuhlallisuuksien järjestämiseen 2100 euron avustuksen.

OAJ:n alueyhdistyksen kevätkokous pidetään 23.4. OAJ on the Road tapahtuma Aalto-yliopistossa 25.9. PSYLL:n kevätretki Itä-Uudellemaalle 10.6.

Ilmoittautumiset suoraan Hans-Joachim Schulzelle 20.5.mennessä: hans-joachim.schulze (at) aalto.fi

6. YLL:n asiat

YLL:n 17. 5. 2019 liittokokousvaraedustajaksi HYL:iä edustamaan valittiin Suvi Kotkavuori (aiemmin valittu Anna-Leena Koivusalo oli estynyt). Liittokokouksen varsinainen HYL:n edustaja on Jonna Kangas.

7. Muut asiat.

Tiedemarssi järjestetään la 4.5 klo 11.30 alkaen Kansalaistorilla. Klo 13-15 mahdollisuus puheisiin. tapahtumaan toivotaan osallistujia myös HYL:stä. Keskusteltiin YLL-banderolleista, joita olisi hyvä olla olemassa Tiedemarssin kaltaisia tapahtumia varten. Jonna Kangas selvittää asiaa ja luo SOME-mainoksen.

HYL:n hallitus kokoontuu juhlapäivänä ma 6.5. klo 11.00. päärakennuksen flyygelisalissa. Kokouksen yhteydessä lounas.

8. Kokouksen päätös

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 17.25.

Helsingissä 16. huhtikuuta 2019

Vakuudeksi

Inkeri Ruokonen                                             Suvi Kotkavuori

puheenjohtaja                                                 sihteeri