Perusasioiden äärellä

Lue artikkeli kokonaisuudessaan tästä tai siirry Acatiimin verkkoversioon

Pääkirjoitus 5/2017

PÄÄKIRJOITUS

Perusasioiden äärellä

Loppukesällä medioissa tarjoiltiin runsaasti vinkkejä töihin palaamisen sujuvoittamista varten. Kesätauolta on tarkoitus palata virkeänä ja levänneenä. Ehkä on hyväkin merkki, jos sähköpostin salasana on päässyt unohtumaan.

Kaikilla tosin ei ole ollut mahdollisuutta pitää palkallista lomaa. Monet määräaikaiset työntekijät ovat viettäneet kesän vailla palkkaa, erilaisten korvausten varassa ja epätietoisina työn jatkumisesta. Yliopistoissa määräaikaisen henkilöstön osuus on epäinhimillisen korkea. Tässä jos missä olisi rakenteellisen kehittämisen paikka.

Lue lisää

Hämeri, Koikkalalainen, Sainio: 20 vuotta yliopistohenkilöstön puolesta

PÄÄKIRJOITUS

Lue kokonaan tästä tai siirry Acatiimin verkkoversioon

20 vuotta yliopistohenkilöstön puolesta

Professoriliiton, Tieteentekijöiden liiton ja Yliopistojen opetusalan liitto YLL:n yhteinen julkaisu Acatiimi täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Tänä ajanjaksona lehden palstoilla on ruodittu ja läpivalaistu monet yliopistoinstituutiota ja yksittäisiä yliopistoja koettelevat ilmiöt.

Lue lisää

Vapaus tutkia

Suomi juhlii tänä vuonna itsenäisyyttään. Itsenäisyyteen kietoutuu monia käsitteitä, joista yksi keskeinen on vapaus. Yliopistonkin peruspilareihin kuuluvat autonomia sekä vapaus opetuksessa ja tutkimuksessa.
Lue lisää

Kieli- ja viestintäopinnot vahvistavat yliopistokoulutuksen laatua

Kieli- ja viestintäopinnot ovat yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen tutkintoihin kuuluvia opintoja, jotka vahvistavat opiskelijan asiantuntijaksi kasvua ja osaamista. Yliopistoissa nämä opinnot tukevat tiedekuntien ja työelämän tarpeita sekä yliopiston kansainvälistymistavoitteita. Kuluvan lukuvuoden alusta lukien yliopistoilla ja ammattikorkeakouluilla on ollut mahdollisuus hankkia tutkintoon kuuluva kieli- ja viestintäopetus toiselta korkeakoululta. Opetuksen ulkoistamisella on heijastumia opetuksen ja tutkinnon laatuun. Kielikeskuksesta luopuminen merkitsee samalla luopumista osaamisesta ja palveluista, jotka ovat olleet laajemminkin yliopistoyhteisön käytettävissä.
Lue lisää

Lisää laatua digistä

Oli ilo taas tavata opiskelijat lukukauden alussa. Ei ainoastaan ryhmänä, vaan myös yksilöinä. Monenlaiset persoonat, motivaatiotekijät ja arjen aikataulujen järjestelyt tulevat näissä tapaamisissa näkyviksi. Kasvotusten keskustellessa nousee esiin yllättäviä kysymyksiä ja oivalluksia, odotuksia ja epävarmuuksia. Nämä yliopistokohtaamiset ovat oikeaa laatuaikaa.
Lue lisää

Vaasan yliopiston opetusalan yhdistykselle 40-vuotisjuhlissa

Parhaat onnittelut Vaasan yliopiston opetusalan yhdistykselle sen 40-vuotispäivän johdosta! Sana yhdistys on aktiivinen sana. Se kuvaa joukkoa yksilöitä, joka on tehnyt päätöksen yhdistää voimansa joukkovoimaksi eli synergiaksi. Toisaalta yhdistys on toimiva vasta, kun sen toiminnalle on määritetty jokin suunta, tehtävä ja tavoitteet, ja näiden tavoitteiden saavuttamiseksi tai edistämiseksi toimitaan aktiivisesti. Vaasassa näin on.
Lue lisää
sv | fi | en