Kuva Akavatalon Valopihasta

OAJ jäsenlähtöisemmäksi

OAJn syysvaltuusto kokoontui Helsingissä 16.–18.11.2022. YLL:n valtuutettuina nostimme ryhmäpuheenvuorossamme esiin yliopistojen paineet opiskelijamäärien nostosta sekä paikallisen edunvalvonnan ja opetushenkilöstön osaamisen merkityksen.
Valtiovarainministeri Saarikolta kysyimme jatkuvan oppimisen rahoituksesta. Ministeri Saarikko ei antanut lopullista vastausta rahoituksen jakautumiseen vaan piti keskustelua siitä tärkeänä. Puheessaan Saarikko nosti voimakkaasti esiin hallituksen sitoutumiseen nostaa TKI-rahoitus 4 % bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä.
Valtuuston puheenvuoroissa ja keskusteluissa nousi huoli Turun yliopiston muutosneuvotteluista ja erityisesti Rauman kampuksen opettajankoulutuslaitoksen säilyttämisestä. OAJ ja paikalliset luottamusmiehet valvovat jäsenistön etua muutosneuvotteluissa.
Valtuustossa päätettiin OAJ:n toimintasuunnitelmasta 2023-2024. YLL tukee vahvasti opiskelijaedustajien (SOOL) varsinaista jäsenyydestä OAJ:n toimielimissä. Asia etenee sääntömuutosvalmisteluun.
Yleisesti ottaen esillä oli OAJ:n kehittyminen yhä jäsenlähtöisemmäksi ja se, kuinka edunvalvonnassa ja jäsenpalvelussa huomioidaan entistä enemmän kunkin jäsenen työuran vaihe.
Valtuutetut Lenita Hietanen, Mari Suonio, Seppo Sainio