YLL osana OAJ:tä – anna äänesi ylliläinen

Takana on kolme kautta OAJ:n valtuustossa YLL:n edustajana, joista kaksi kautta olen ollut 3 valtuutetun ryhmämme puheenjohtaja, kiitos luottamuksestanne valtuustovaaleissa.

Kolme kautta valtuustossa on ollut näköalapaikka yliopistosektorin vaikutusmahdollisuuksille ja toisaalta tärkeä vartioinnin paikka meille negatiivisille linjauksille.  Koska en itse ole koko tulevaa nelivuotiskautta enää työelämässä, katson tämän sauman asialliseksi irtautua valtuuston toiminnasta.

Olemme saavuttaneet tavoitteitamme yhteistyössä muiden opettajaryhmien kanssa:  duaalimalli,  korkeakoulurakenteessa yliopistot ja ammattikorkeakoulut erillisinä, varhaiskasvatuksen johtajille ja vähitellen varhaiskasvatuksen opettajille kelpoisuusehdoiksi maisterintutkinto, SOOL eli opettajaksi opiskelevien aseman vahvistaminen – missä toki valtuustopaikka äänioikeuksineen jäi odottamaan vielä tulevaisuutta.

Keskeinen ja yksi tärkein peruste olla osa OAJ:ä on luonnollisesti edunvalvonta, missä oaj-laisena opetusalan erityiskysymyksiä voimme pitää esillä tutkimusperusteisuutta unohtamatta.

Meillä on valtuustossa kolme paikkaa edelleen ja lisäksi hallituksen jäsenyys, joka kuuluu luontevasti YLL:n puheenjohtajalle. Kolmen valtuustokauden aikana valtuuston ja valtuustoryhmien toiminta on muuttunut ja valtuustoryhmäämme kuunnellaan ja kannanotoillamme on vaikutusta suoraan ja varsinkin välillisesti, tärkeitä yhteistyösuhteita ja diplomatiaa unohtamatta. 

Uusi valtuusto aloittaa valitsemalla järjestölle uuden puheenjohtajan, mitä prosessia valtuustoryhmien puheenjohtajat koordinoimme. 

Ennakkoäänestys päättyy 14.3. ja varsinainen äänestys on vuorossa 4.–5.4.2022​.

Meillä on kuusi hyvää ehdokasta, valtakunnallisesti ja tieteenaloittain monipuolisesti.

Sinunkin äänelläsi on väliä, ylliläinen!  Käy äänestämässä! Ohjeet löydät OAJ:n sivuilta 

Erja Kosonen, YLL varapj. ja nykyisen valtuustoryhmän pj.