OAJ ja Tieteentekijät tiivistävät yhteistyötä – Yhteinen Tiede ja Opetus ry aloittaa toiminnan

OAJ ja Tieteentekijät ovat perustaneet 27.5.2021 yhteisen järjestön, Tiede ja Opetus ry:n. Sen tavoitteena on edistää ja vahvistaa yliopistojen tutkimus- ja opetushenkilöstön ja muiden asiantuntijoiden edunvalvontaa sekä tiivistää entisestään yliopistojen akavalaisen keskiryhmän yhteistyötä. Yhteistyö alkoi jo syksyllä 2019, jolloin OAJ ja Tieteentekijät solmivat yhteistyösopimuksen edunvalvontayhteistyön lisäämisestä. Molemmat liitot näkivät, että yhteinen vaikuttaminen ja valmistelu hyödyttäisi molempia sopimustoiminnassa ja koulutus- ja tiedepolitiikassa.

Tieteentekijöiden ja OAJ:n jäsenet ovat yhdessä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen suurin akavalainen henkilöstöryhmä. ”Tämä tulee näkyä yhä terävämpänä edunvalvontana ja tavoitteena on vaikuttavuuden lisääminen niin sopimusedunvalvonnassa kuin tiede- ja koulutuspolitiikassa,” OAJ:n ja Jukon puheenjohtaja Olli Luukkainen toteaa. Tieteentekijöiden puheenjohtaja Maija S. Peltola puolestaan painottaa, että ”yhdessä olemme vahvempia ja voimme ajaa jäsentemme asiaa vielä nykyistä monipuolisemmin. ”

”Pidän tätä hyvin merkittävänä kehityksenä ja näen tässä hyvin paljon potentiaalia yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilökunnan keskiryhmän edunvalvonnan vahvistamisessa. Myös paikallisen yhteistyön vahvistamista tervehdin ilolla”, toteaa Yliopistojen opetusalan liiton YLL:n puheenjohtaja Santeri Palviainen.

Lue lisää OAJ:n sivuilta

Valokuva: Leena Koskela