Juhla opettajille

Opettajien työ varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin on ollut entistäkin tärkeämmässä roolissa viime aikoina. Opettajat ja heidän laaja-alainen osaamisensa mahdollistivat viime keväänä sen, että oppiminen ja opiskelu jatkuivat Suomessa, vaikka koulujen, oppilaitosten ja korkeakoulujen tiloja suljettiin.

Tervetuloa juhlimaan Suomen opettajia ja opettajuutta 5.10.2020 klo 17.00–18.00 live-lähetyksen välityksellä.

Juhlalähetys on tarkoitettu kaikille, niin opettajille kuin jokaiselle opettajuuden kentästä kiinnostuneelle.

Juhlassa kuullaan ministeritason tervehdys ja keskustellaan opettajuudesta. Etäyhteyksien välityksellä opettajat eri puolilta Suomea kertovat ajatuksiaan opettajan työn arjesta, haasteista ja iloista. Tuija Rantalainen esittää maailman ensiesityksenä opettajien kunniaksi sävelletyn ja sanoitetun kappaleen.

Tarkempi ohjelma:

17.00 Juhlan aloitus

Tilaisuuden juontaa Reetta Räty

 17.05 Ministerin / ministereiden tervehdys

Opetusministeri Li Anderssonin tervehdys

17.15 Laulu opettajille

Tuija Rantalainen

17.20 Etäyhteys eri puolille Suomea – opettajien ja koulutuksen järjestäjän ajatuksia opettajien arjesta

17.40 Keskustelua opettajuudesta, opettajien työn merkityksestä ja digitaalisuudesta

Lukion matematiikan opettaja Ville Aitlahti ja pedagoginen yliopistonlehtori Heini Lehtonen

 17.50 Videotervehdys

Suomen opettajaksi opiskelevien liitto SOOL

17.55 OKKA-säätiön palkinto hyvälle tutkimukselle

Klo 18 Loppusanat

Tilaisuuden kulkua ja keskustelua kuvittaa etäyhteyksien kautta live-kuvittaja Linda Saukko-Rauta.

Lähetystä voi seurata opetus- ja kulttuuriministeriön Youtube-kanavalla. Tarkempi ohjelma ja linkki lähetyksen seuraamista varten julkaistaan lähempänä ajankohtaa opetus- ja kulttuuriministeriön tapahtumakalenterissa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tilaisuuden järjestävät opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Kuntaliitto, Professoriliitto, Tieteentekijöiden liitto, Yliopistojen opetusalan liitto YLL, Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto ja Opettajaksi opiskelevien liitto SOOL.

 

 

INBJUDAN till en Fest för lärarna

Lärarna inom allt från småbarnspedagogiken till högskolorna har på senaste tid gjort en allt viktigare insats och fått en allt mer betydelsefull roll. I våras var det tack vare våra lärare och deras mångsidiga kunnande som  lärande och studier kunde fortsätta i vårt land, trots att skolorna,  högskolorna och övriga läroanstalterna stängde dörrarna.

Välkommen med och fira våra lärare i Finland och deras insats 5.10.2020 klo 17.00 – ca. 18.00  via vår live-sändning.

 Festsändningen är avsedd för alla, både för lärare och för var och en som intresserar sig för lärarnas  arbetsfält.

Under festen får vi bland annat höra undervisningsminister Li Anderssons och forsknings- och kulturminister Annika Saarikkos hälsningsord. Matematikläraren Ville Aitalahti och universitetslektor Heini Lehtonen bidrar med reflexioner kring lärarskap, vad arbetet som lärare innebär och kring digitaliseringen. Dessutom bidrar lärare från olika delar av Finland via distansförbindelser med tankar kring sin vardag, dess utmaningar och lyckostunder. Tuija Rantalainen framför uruppförandet på världsnivå av en sång som diktats ock komponerats till lärarnas ära.

Välkommen att följa med sändningen på undervisnings- och kulturministeriets Youtube-kanal. Ett mer detaljerat program och en länk till sändningen kommer att publiceras närmare datum för festen i undervisnings- och kulturministeriets evenemangskalender.

Hjärtligt välkomna med!

Evenemanget arrangeras av undervisnings- och kulturministeriet, Utbildningsstyrelsen, Utbildningssektorns Fackorganisation OAJ, Kommunförbundet, Professorsförbundet, Forskarförbundet, Förbundet för undervisningssektorn vid universiteteten YLL, Småbarnspedagogikens Lärarförbund rf och Finlands Lärarstuderandes Förbund SOOL.