Kynttilämielenilmaus Helsingin yliopistossa 27.1.2016 klo 16

Helsingin yliopiston pääluottamusmiehet, paikallisesti toimivat luottamusmiehet ja henkilöstöjärjestöt järjestävät yhteisen mielenilmaisun Helsingin päärakennuksen edustalla keskiviikkona 27.1. 2016 klo 16.00-18.00. Samana päivänä Helsingin yliopisto on tiedottanut antavansa yt-selvityksen toisen osan klo 14 päärakennuksen juhlasalissa. Tällöin saadaan tietoa työnantajan yt-prosessiin liittyvistä toimenpiteistä koko henkilöstöä koskien. Henkilöstöjärjestöt ovat todella huolissaan yliopiston suunnittelemien toimenpiteiden laajuudesta ja mielenilmaus on suunnattu valtioneuvoston suuntaan. Lisäksi ilmaistaan myötätuntoa työnsä menettäviä kohtaan.

Kyseessä ei ole lakko tai ulosmarssi. Kaikki yliopistolaiset ovat tervetulleita osallistumaan tähän mielenilmaisuun, sikäli kun työtehtävät sen sallivat.

Mielenilmauksessa sytytetään kynttilämeri, joka loistaa kohti valtioneuvostoa. Tarjolla on hernekeittoa.